De eeuwige passie voor schrijven

Schrijven is mijn passie. Van jongs af aan ben ik al bezig met het op papier zetten van verhalen. Toen ik 14 was, wist ik het zeker: ik wilde (sport)journalist worden. Ik moest en zou Marco van Basten interviewen. Dat is er (in ieder geval tot nu toe) nooit van gekomen. Wel ging ik naar de Academie voor Journalistiek. 

Daarna volgden heel wat jaren als verslaggeefster van dagblad De Telegraaf, waar zoals te verwachten was regelmatig spannende, gruwelijke en intrigerende verhalen uit het echte leven voorbij kwamen. De afschuwelijke moord op een docent van een scholengemeenschap in Den Haag, die in koelen bloede door zijn hoofd werd geschoten door een leerling en de vreselijke aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn zijn zaken die ik niet snel zal vergeten.
 
Ik heb altijd al een zwak gehad voor spannende verhalen. Vroeger verslond ik de boeken van Agatha Christie, John Grisham en David Baldacci en altijd had ik het idee ooit zelf zo'n verhaal te bedenken. Dat gebeurde uiteindelijk ook toen we met het gezin voor een jaar naar Suriname vertrokken en ik ging freelancen. Toen had ik daar ineens tijd over en schreef mijn eerste thriller Gevaarlijk spel, een thriller die zich deels afspeelt in de wereld van de voetballerij. (Ik ben dan groot voetbalfan). 
 
Daarna volgden Palm Village, een verhaal dat zich voltrekt in Suriname, en Neerslag. En ook schreef ik met auteur Marcella Kleine de thriller HELS en de spannende korte verhalenbundel Eindbestemming. 
 
Helaas werd het daarna op schrijversvlak stil van mijn kant omdat de tijd om te schrijven naast mijn gewone werk nogal schaars werd. Het winnen van De Zilveren Strop 2022 voelde echter als een aanmoediging om het schrijven toch echt weer op te pakken. En zo is mijn nieuwe titel Verlaat de gevangenis zonder betalen (uitgeverij De Crime Compagnie) een feit.
Afbeelding invoegen