Miss Suriname

Vrijwel niemand weet wie ze is, hoe ze eruit ziet en door wie ze precies tot Miss Suriname is gekroond.
Feit is wel dat Jo-Ann Jie Foe Sang naar China is vertrokken om daar eind deze maand haar land te vertegenwoordigen bij de Miss World Verkiezingen 2010.

Haar eigen land is nu in rep en roer om haar uitzending. Inmiddels is er zelfs een Facebook-pagina "Against Miss Suriname 2010” aangemaakt, die al zo´n 1500 leden telt.
Volledig verbaasd sloeg zo ongeveer iedereen in Suriname vorige week de krant open om te lezen dat ene Jo-Ann Jie Foe Sang was verkozen tot mooiste Surinaamse. Geen journalist, fotograaf of televisieploeg was bij de uitverkiezing in de Congreshal aanwezig geweest. Pas na afloop werden de media op de hoogte gesteld van het feit dat er een verkiezing had plaatsgevonden.

Welke mooie dames aan de schoonheidswedstrijd hebben deelgenomen mag Joost weten. Misschien heeft de organisatie ze gewoon ergens van de straat geplukt. Want zo ongeveer niemand wist dat er een belangrijke miss verkiezing zat aan te komen. Tal van mooie meiden die ook wel kans hadden willen maken op het felbegeerde kroontje staan nu beteuterd aan de zijlijn.

De 18-jarige Jo-Ann Jie Foe Sang gaat nu echter over de tong als "Miss Congreshal en Miss Geheim”. "Ze is in ieder geval geen Miss Suriname”, zo stelt de boze oprichter van de Facebook-pagina.
De groep tegenstanders van de Surinaamse beauty gaat zelfs zover dat ze inmiddels een petitie heeft opgesteld, die ervoor moet gaan zorgen dat Jo-Ann niet namens Suriname mee mag dingen naar de titel Miss World 2010.

Of deze actie gehoor zal krijgen, valt te betwijfelen. Maar de grote vraag blijft natuurlijk: Waarom moest de Surinaamse beautycontest in het geniep plaatsvinden? Na alle kritiek achteraf heeft de organisatie verklaard dat ze de deelneemsters in bescherming wilde nemen tegen de kritische pers.
Afwachten nu maar wat Jo-Anns antwoord gaat worden op de meest prangende vraag in China. "Worldpeace….”

De Telegraaf, pagina Buitenland 7 oktober 2010