Marjolein van der Gaag

Schrijven is mijn passie. Van jongs af aan ben ik al bezig met het op papier zetten van verhalen. Dat begon met het maken van leuke boekjes met alles erop en eraan. Tekeningen erbij en vastgemaakt met nietjes of plakband.

Toen ik 14 was, wist ik het zeker: ik wilde journalist worden. Ik moest en zou Marco van Basten interviewen. Dat is er (in ieder geval tot nu toe) nooit van gekomen. Wel ben ik journalistiek gaan studeren aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, waar ik in 1998 mijn diploma behaalde.
 
Als broekie van amper 24 jaar ging ik aan de slag voor De Telegraaf. De eerste paar jaar op de Haagse stadsredactie. Daar was de bouw van de miljoenen duurder uitgevallen Haagse tramtunnel (zwemtunnel genoemd in de volksmond) toen in volle gang. Maar wat me het meeste is bijgebleven is de moord op een docent van een scholengemeenschap, die in koelen bloede door zijn hoofd werd geschoten door een leerling.
Na het Haagse nieuws volgde een overstap naar de nieuwsdienst van de krant in Amsterdam. Ik ging landelijk aan de slag en kreeg horeca, ouderen en consumentenzaken in mijn portefeuille.
 
Mijn verhuizing naar Arnhem en de geboorte van mijn oudste dochter maakten het werk op de nieuwsdienst echter minder aantrekkelijk. Hoe goed kwam het dan ook uit toen het correspondentschap voor Gelderland mij min of meer in de schoot werd geworpen. Drie jaar lang zat ik met mijn neus bovenop het Gelderse nieuws met als dieptepunt Koninginnedag in Apeldoorn.
Een buitenlands avontuurtje volgde: Arnhem werd verruild voor Paramaribo en dus het correspondentschap Gelderland voor het correspondentschap Suriname, nog altijd voor de grootste krant van Nederland. En zo was ik erbij toen Desi Bouterse werd verkozen tot president van Suriname. In diezelfde periode hield ik voor Vrouw.nl een blog bij en werkte ik als freelancer voor de Surinaamse krant De Ware Tijd.
 
Begin 2011, kort na terugkomst in Nederland, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik mijn eigen tekstbureau begonnen. Iets waar ik nog geen moment spijt van heb én schrijven (ook van boeken) doe ik nog altijd met veel plezier!