Boeken

Schrijven is een passie die zich niet laat indammen in vaste kaders. Het liefste laat ik mijn fantasie de vrije loop, iets wat in 2012 leidde tot mijn eerste thriller Gevaarlijk Spel. Hoewel ik deze toen nog bij een andere uitgeverij onderbracht, geef ik inmiddels boeken zelf uit via mijn eigen uitgeverij: Uitgeverij Poorten. 
 
 
 Uitgeverij Poorten
 
 
 
Bestellen kan via het contactformulier. 

Neerslag
ISBN 9789082085680
 

Het leven van Jolien Visser komt op zijn kop te staan als haar ex-man bij een bizar ongeluk om het leven komt. Terwijl Jolien haar handen vol heeft aan haar ontroostbare zoontjes wordt het dorp, waar ze al heel haar leven woont, opnieuw opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Als het hierbij niet blijft, begint de onrust in het dorp toe te nemen. Is er sprake van toeval of is er iets anders aan de hand? En hoe goed kent Jolien haar eigen familie en vrienden eigenlijk?

Verkoopprijs: € 15,-
Verzendkosten binnen Nederland: € 1,50
 
 
Gevaarlijk Spel
(heruitgave)
ISBN 9789082085666
 
Journaliste Maaike Landman weet net dat ze zwanger is van haar collega Paul Kamp als hij om het leven komt bij een auto-ongeluk. Omdat Paul voor de buitenwereld keurig getrouwd was, moet Maaike deze klap in haar eentje zien te verwerken. Na een paar weken treuren doet ze echter bij toeval een verontrustende ontdekking. Paul blijkt kort voor zijn dood met een schokkend verhaal bezig te zijn geweest. Was zijn dood wel een ongeluk? En waarom reageert de politie zo laks? Met gevaar voor eigen leven doet Maaike er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen.
Verkoopprijs € 14,95
(verzendkosten binnen Nederland € 1,50) 
 
 
 
 
HELS
- een Zinderende Zomer Thriller
door Marjolein van der Gaag & Marcella Kleine
 
 
Wanneer studentes Jessica en Martine in de zomervakantie in een luxe hotel in Scheveningen gaan werken, kunnen zij niet vermoeden dat hun leven voorgoed zal veranderen. Zon, zee, strand, een bruisend uitgaansleven en aantrekkelijke mannen. Het zijn de perfecte ingredienten voor een geweldige zomer. Maar dan wordt in de duinen het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze is vermoord. Haar vriendin is spoorloos verdwenen. De politie tast in het duister. Wat is er gebeurd? Al snel verandert ook voor Jessica en Martine de zorgeloze zomer in een ware nachtmerrie.
 
Zie recensie op Vrouwenthrillers.nl 
 
 
Nieuwe verkoopprijs € 9,95
(verzendkosten binnen Nederland € 1,50)


 
 
Palm Village
(Arnhem, november 2013)
 
Een weekendje naar de jungle eindigt voor een groep Nederlandse expats in een drama. Midden in het Surinaamse oerwoud verdwijnt een van de vrouwen spoorloos. Verslagen keert de rest terug naar hun villa's in Palm Village, vlakbij Paramaribo. Iedereen gaat ervan uit dat Manon is verongelukt en dat haar lichaam is meegevoerd door de kolkende rivier.
Verontrustende ontwikkelingen zorgen er echter voor dat vriendin Katja de vermissing van Manon niet kan loslaten. Met behulp van de Surinaamse journalist Marciano graaft Katja zo diep tot uiteindelijk de waarheid boven water komt.
 
ISBN 978-90-820586-1-1.
Nieuwe verkoopprijs € 8,95
(Te bestellen via het contactformulier o.v.v. Palm Village. Verzendkosten binnen Nederland € 1,50. Ook verkrijgbaar via de boekhandel).
 
Recensie VrouwenThrillers:
Recensie:
VrouwenThrillers.nl (Anoushka) op 18 februari 2014:
Palm Village is een lekker leesbaar boek dat zich afspeelt in Suriname. De Nederlandse expats wonen daar dicht bij elkaar dus al snel ontstaan er vriendschappen. Katja en haar man Ruud wonen er ook sinds een aantal maanden met hun twee kinderen. Ze zijn bevriend geraakt met andere stellen die ook op het terrein van Palm Village wonen en samen maken ze er een mooie tijd van in Suriname. 
De mannen werken allemaal bij hetzelfde bedrijf en de meeste vrouwen hebben hun werk in Nederland opgegeven waardoor ze veel meer tijd hebben om met elkaar en de kinderen op te trekken. 
Het verhaal begint het weekend dat de vier stellen een paar dagen met elkaar de binnenlanden van Suriname intrekken met een gids. Manon, moeder van een zoon en getrouwd met Martin, verdwijnt ’s nachts van een piepklein eilandje in de binnenlanden van Suriname. De vrienden zetten een zoektocht op touw met de plaatselijke bevolking. Maar na een aantal dagen zoeken moeten ze toegeven dat ze Manon niet meer gaan vinden in de jungle. Verslagen keren de vrienden naar hun tijdelijk huis in Suriname terug. 
Maar daar gebeuren er nog veel meer dingen die de verdwijning van Manon in een heel ander daglicht zetten. Zoals de schuld die ze blijkt te hebben en als er dan nog een van de vrouwen een ongeluk krijgt gaat het balletje opeens heel snel rollen. Katja gaat samen met een Surinaamse journalist op onderzoek uit dat uiteindelijk toch wel tot een verrassend einde leidt. 
Palm Village is goed geschreven en een soepel lezend boek. Het is een roman met een spannende rode draad: Wat is er met Manon gebeurd? Is ze vermoord en zo ja, door wie dan? De hoofpersonen zijn inleefbaar en hebben duidelijk een eigen karakter. Suriname komt tot leven, de colour locale komt goed uit de verf, het is duidelijk dat de schrijfster daar enige tijd heeft gewoond. 3 sterren voor het lekker lezende verhaal een halve ster voor de colour locale. Als er meer thriller-elementen in het verhaal verwerkt waren zouden het 4 sterren zijn geweest. 
Palm Village is heel geschikt voor de liefhebbers van de boeken van Siska Mulder, zoals Na Delphine, en Marion Pauw, zoals Drift.

Oordeel:

Kaatje wordt een popster    
(Arnhem, mei 2013)   
 
 Met illustraties van mijn dochter Fien van Poorten
(toen 5 jaar)!
 
Nu slechts € 5,-      
 
Inhoud:
Kaatje is gek op zingen en dansen. Dan krijgt ze de kans om een echte popster te worden. Maar wat is er aan de hand met haar grootste fan? Meneer Jansen, die altijd naar haar komt kijken, is erg verdrietig. Kan Kaatje hem helpen?
 
ISBN 978-90-820586-0-4 
Te bestellen via het contactformulier op deze website. Vermeld dat het gaat om "Kaatje" en laat uw adresgegevens achter. (verzendkosten binnen Nederland €2,50. Bij 3 of meerdere exemplaren geen verzendkosten).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
                  
          
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Gevaarlijk Spel (niet meer verkrijgbaar)

(Uitgeverij FreeMusketeers, Zoetermeer 2012)
 
Journaliste Maaike Landman weet net dat ze zwanger is van haar collega Paul Kamp als hij om het leven komt bij een auto-ongeluk. Omdat Paul voor de buitenwereld keurig getrouwd was, moet Maaike deze klap in haar eentje zien te verwerken. Na een paar weken treuren doet ze echter bij toeval een verontrustende ontdekking. Paul blijkt kort voor zijn dood met een schokkend verhaal bezig te zijn geweest. Was zijn dood wel een ongeluk? En waarom reageert de politie zo laks? Met gevaar voor eigen leven doet Maaike er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen.
ISBN 978-90-484-2296-8

NBD|Biblion recensie

Als collega Paul door een auto-ongeluk om het leven komt, weet journaliste Maaike Landman net dat ze zwanger is van hem. Omdat hij getrouwd was en hun relatie geheim, moet ze dit in haar eentje verwerken. Een poosje later ontdekt ze bij toeval dat hij met een nogal schokkend verhaal bezig was en ze twijfelt of er geen opzet in het spel was. Ook de politie reageert nogal vreemd. Maaike doet er alles aan, zelfs met gevaar van eigen leven, om achter de waarheid te komen. Boeiende en spannend geschreven detective die je vanaf de eerste bladzijde meeneemt om samen met de hoofdpersoon het mysterie op te lossen. Vlot geschreven met een goede plot. Detectivedebuut van de in 1976 geboren journaliste, die zich beslist kan meten met bekende thrillerauteurs als Vermeer, Noort en Den Hollander. Kleine druk.
R.A. Wagenaar-Duursma (NBD|Biblion recensie)

 
 
 
 

Chatsletten en cybertijgers

(Uitgeverij Bzztôh, Den Haag 2006)
 
Chatsletten en cybertijgers biedt een schat aan verhalen van internetdaters. De een is nog steeds helemaal in de wolken met zijn digitale liefde, de ander heeft uit frustratie de computer de deur uitgedaan. De wereld van de internetdating zit vol bedrog. Van leugentjes om bestwil en getrouwde mannen en vrouwen die stiekem op zoek zijn naar seks, tot ware oplichters. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Inmiddels zijn wereldwijd al miljoenen mensen dolgelukkig getrouwd met hun internet liefde. Reden genoeg dus om een gokje te wagen. En dat doet zowel jong als oud. Geen gestotter meer in de kroeg met het risico dat je foute kleding aan hebt, maar veilig in je oude kloffie achter de computer.